x
Avicii: True

Avicii
True

Avicii: True

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2013.09.13
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det är en fin rad vokalister som gör detta debutalbum inte bara lyssningbart utan även njutbart. Ett så här flåshurtigt dansalbum utan texter skulle knappast lämna något bestående intryck i stereon, men väl på klubben.

Där ute, på dansgolven, är Tim Berglings alias redan ett givet kort; något som affärstidningen Forbes lista över världens tio bäst betalda DJ:s bekräftar. Vid publiceringen i augusti låg Avicii på tionde plats. Där inne, i vardagsrummen, tar den 24-årige svensken sikte på att även frälsa skivköparna. Som sagt då, med hjälp av olika sköna röster.

Såväl Audra Mae som Dan Tyminsky stoltserar med bred amerikansk accent i sina respektive gästspel, vilket stärker den oväntat fräcka countryprägel som singeln Wake Me Up redan satt på True. De skandinaviska färgerna representeras av bland andra Salem Al Fakir och Karen "MØ" Ørsted.

Linnéa Henriksson sjunger med största möjliga inlevelse i Antony And The Johnsons Hope There's Someone men Tim Bergling dränker balladen i effekter varför det blir svårt att avgöra om det är en hyllning till eller en kränkning av originalet. I förvirringen avrundas skivan med ett cello-drivet instrumentalt drama som troligtvis gjort sig bättre som intro. Hur som helst är det här en effektiv utgivning med flera singelkvaliteter. Och rimligtvis startskottet på en spirande Avicii-diskografi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA