x
Haim: Days Are Gone

Haim
Days Are Gone

Haim: Days Are Gone

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2013.09.30
Recenserad av
Daniel Horn

Det här är inget luftslott. Inget hajprus som har gått överstyr. Vad vi har att göra med här är tre syskon som brinner för musiken, som är fast beslutna i att forcera allting framåt och som har letat världen runt efter producenter värdiga dem.

Days Are Gone har – i dagens musikklimat – tagit evigheter att få ut. Debutens titel är också en blinkning åt den segdragna processen, som Este Haim sa i en intervju med GAFFA: "Another day is gone and still no record". Men allt har sin förklaring; det handlar om viljan att nå det exakta slutmålet, punkten där trion i kör säger "Vi är framme nu. Det känns helt rätt".

Ni har alla redan hört de rakt igenom perfekta singlarna Falling, svenskproducerade Forever, The Wire och Don't Save Me, men det finns ju så mycket mer här. If I Could Change Your Mind smälter in snyggt i redan nämnda singlar, Days Are Gone står rak och stenhård med läcker "spattig" sång, My Song 5 låter som ett renodlat verk av Timbaland och Go Slow är kanske årets ljuvaste tryckare. Let Me Go är i sin tur en hatattack mot trummorna.

På scen är Haim en orkan av rock och Neil Young-jammande. Antagligen på tok för magstarkt för de som har kärat ner sig i trions Fleetwood Mac/Prince-perfekta ljudbild. Men det är också den stora charmen med Haim, det som skapar den unika touchen. Vill man ha det mjuka och varma är Days Are Gone den rätta vägen att gå, vill man skrika ur sin aggression väntar förmodligen Haim på dig när 2014 års festivalsommar slår ut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA