x
Fenech-Soler: Rituals

Fenech-Soler
Rituals

Fenech-Soler: Rituals

GAFFA

Album / Warner Bros
Utgivning D. 2013.09.16
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det ligger en härligt tung, solid och fast bas i botten på hela Rituals. Den engelska gruppen ska ha hämtat studioexpertis från Tim Goldsworthy, en landsman med erfarenhet av produktioner i genren från tidigare jobb åt bland andra Cut Copy och The Rapture. Svensken Style Of Eye ska också ha ett finger med i spelet.

Rituals är Fenech-Solers andra album och kvartetten håller fast vid sin hybrid av somrig indiepop och bastung electrohouse. I starkt glittrande låtar som Fading och Last Forever piskar man upp en euforisk klubbstämning med stora trummor, träffsäkra refränger och stor passion där sångaren Ben Duffy tar alla chanser att glänsa.

Lite enkelt kan man beskriva Rituals som ett försök att ta Coldplays radioformat till dansgolven. I sin iver att genomföra detta glömmer dock Fenech-Soler bort att variera sig varför det är svårt att skilja ut låtarna från varandra. Först i ett par instrumentala mellanspel och i den nedtonade Two Cities ges lyssnaren chans till andhämtning. Sen startar festligheterna igen med Glow.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA