x
Veronica Maggio: Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig

Veronica Maggio
Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig

Veronica Maggio: Handen I Fickan Fast Jag Bryr Mig

GAFFA

Album / Universal Music Sweden
Utgivning D. 2013.10.04
Recenserad av
Robert Lagerström

Hon hade drömt om att slå igenom. Få göra en video, uppträda i teve och bli spelad i radio. Men när allt detta hände kände sig Veronica Maggio ändå inte helt bekväm. När jag intervjuade henne i samband med albumdebuten Vatten & Bröd 2006 hade hon svårt att stå för plattan. Och det var inte så konstigt. Den var nämligen ett projekt av en producent som skrivit både text och musik och gjort så gott som allting annat.

Sedan dess har Maggio blivit mer involverad i låtskrivandet och fortsatt samarbeta med olika människor. Hon har slagit igenom på bred front och blev efter sitt tredje album Satan I Gatan den mest spelade artisten på Spotify under 2011 med groteska 113 miljoner lyssningar.

Därefter har det varit ganska tyst. Men härom månaden kom Sergels Torg, ett storslaget singelspår som bjöd på en klädsam svärta och melankoli. Det gör också hela det nya albumet som fått en större ljudbild med ett rakare popsound än tidigare. Här fortsätter Maggio att sjunga om kärlek, saknad och ensamhet, om vild förälskelse och om livet som inte blev som man trodde. Hon målar upp stora scener med små penseldrag, sjunger duett med Håkan Hellström och tillägnar Hädanefter till sin tvåårige son. Ibland blir det mer lättviktigt men å andra sidan är det popmusik vi talar om.

För övrigt har Veronica Maggios röst aldrig låtit bättre. Den sårbara, sensuella och lite snuviga stämman är ljuvlig. Ett eget uttryck som inte sällan står över själva musiken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA