x
Au Revoir Simone: Move In Spectrums

Au Revoir Simone
Move In Spectrums

Au Revoir Simone: Move In Spectrums

GAFFA

Album / Moshi Moshi
Utgivning D. 2013.09.24
Recenserad av
Kristofer Hadodo

När Au Revoir Simone släppte Still Night, Still Light var det ett helt okej album. När de kort därefter gav ut syskonskivan Night Light (en samling remixar av materialet från Still Night, Still Light) föll bitarna bättre på plats. Aeroplane, Jens Lekman och Silver Columns var några av bidragsgivarna till denna kreativa kombination. Och nog får åren 2009-2010 ses som Brooklyn-trions karriärtopp. Idag – efter ett antal år isär – har mycket av magin gått förlorad.

Heather D'Angelo har fokuserat på sina universitetsstudier, Erika Forster har debuterat med soloprojektet Erika Spring och Annie Hart har hoppat mellan olika turnébussar. Att det skulle bli ännu en skiva var aldrig självklart.

Singlarna Somebody Who och Crazy är reko, dock verkar tjejerna haft roligare i respektive videoinspelning. Bäst på skivan är den strama, taktfasta Gravitron. Om Kraftwerkalbumet Die Mensch-Maschine från 1978 hade spelats in idag av tre lågmälda amerikanskor, är det inte orimligt att resultatet låtit ungefär som Move In Spectrums. Fyra robotar med vocoder är nämligen ersatta av tre änglaröster med lika många keyboards och en trummaskin. Synd att de aldrig drar på smilbanden.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA