x
Laleh: Colors

Laleh
Colors

Färgstark femte fullängdare från fullfjädrad fjälla.

GAFFA

Download / Warner
Utgivning D. 2013.10.14
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Man häpnar över det faktum att röster, gitarrer, basar, pianon och trummor - det vill säga nästan allt som hörs på Colors - framförs av en och samma person. Med undantag för en kör, en stråke och en orkester. Att Laleh Pourkarim är sin egen chef har varit klart ända sedan albumdebuten 2005.

Den stora skillnaden mot tidigare utgåvor är att materialet blivit allt mer sammanhållet, vilket inte nödvändigtvis är till Lalehs fördel. Precis som på Sjung placeras alla låtar med svensk text sist (och låtar med persisk text saknas). Det förminskar förstås den härligt spretiga paletten, men fortfarande finns det färger nog för varje smak.

Titelspåret är genialt, det framgick inte minst när det premiärspelades med band och dansare och stora trummor i TV. Även högenergiska Stars Align bjuder upp till dans och kan skapa ren eufori i livesammanhang. Goliat är laddad med en allsångsrefräng och en text som gör den till en given kampsång medan man i En Stund På Jorden kan ana hur tolkningarna av Eva Dahlgren och Tomas Ledin påverkat Laleh – i positiv bemärkelse.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA