x
Revolve: Revolve

Revolve
Revolve

Revolve: Revolve

GAFFA

Album / Screaming Records
Utgivning D. 2013.08.31
Recenserad av
Erik Hellström

Revolve-alstret upplevs vara ett vilset lamm bland de hungriga vargarna även om det är distinkt, rappt och ren och skär rock'n'roll till en början. Likaså känns det då tydligt var de vill ta vägen. Men halvvägs in övergår det hela till en aningen luddigare bild. Trots uppfriskande samt njutbara spår kvarstår en tjock dimma över skivan. Vissa låtar kan upplevas vara av ett helt annat band. Något som kan bero på ett hårt turnerande, medlemsbyten och det faktum att föregångaren gavs ut för fyra år sedan. 

De hoppar mellan genrer och pumpar ut radiovänliga ballader och blandar samtidigt med progressiva inslag och en skitigare ljudbild. Nog för att det är uppfriskande med variation, men den känslan försvinner när konceptet börjar kännas suddigt. Det vore en sak om det var en samlingsplatta från ett gånget decennium, men som andra giv upplevs det snarare som en osäkerhet i produktionsprocessen.

Revolve har mycket att ta med sig i bagaget och har otvivelaktligen en bra grund. Men behöver hitta sig själv och en tydligare bild först. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA