x
Hårda Tider: Scandinavian Hardcore Insanity

Hårda Tider
Scandinavian Hardcore Insanity

Hårda Tider: Scandinavian Hardcore Insanity

GAFFA

Album / Instigate
Utgivning D. 2013.09.28
Recenserad av
Tomas Lundström

När hardcore-punkarna lärde sig spela sina instrument i mitten av 1980-talet drogs det åt thrash metal. De började göra knivskarpa riff och någonstans mittemellan thrash metal och hardcorepunk myntades termen crossover.

Malmöbandet Hårda Tider har kunnat spela sina instrument ett bra tag och kanske beror det på vänskapen över sundet med danska Night Fever, kanske beror det på något helt annat. Men Hårda tider levererar en sanslöst hård crossover-smocka på nya Scandinavian Hardcore Insanity.

Malmögänget har alltid svarat för en integritet så stark att de bär den med sig utanpå tröjan, men trots detta golvas man av kompromisslösheten på Scandinavian Hardcore Insanity.

Tio feta låtar på drygt tjugo minuter, förpackade i en läcker CD-bok innehållande mängder av bilder såväl som en poster, är vad som bjuds på Scandianavian Hardcore Insanity. Det är det bästa du kommer höra i år om du gillar stenhård hardcore.

Topparna finns i smått episka Fallna Hjältar, signaturlåten Samma Spektakel med en i sammanhanget klockren Kal P Dal-sampling och den närapå uppviglande Skada Dem.

Men det finns ingen anledning till att inte spela den här skivan från början till slut. Om och om igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA