x
Syster Sol: Mellan Raderna

Syster Sol
Mellan Raderna

Syster Sol: Mellan Raderna

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2013.10.18
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Syster Sol motbevisar alla som trodde att reggaebeatet ger musiken en slö framtoning. Med berättarkonst i varje skriven strof riktas uppmärksamheten mot känslan, betoningarna, rivigheten i Isabel Sandbloms röst. Den flyger högt över baktaktsgitarrerna, cirkulerar mot beatet, distas ibland. Med handklapp, rymdskeppsljud och elgitarrer så möter reggaen en futuristisk voyage bortom konventionerna.

I Throw It On The Floor diskuterar hon och Dirty Jens mitt i låten i en scen om huruvida Syster Sol ska låta sin bakdel nudda golvet eller inte. Det är inte en duell med dragna värjor, utan lätt och ledigt, opretentiöst och framför allt roligt. Att våga ta steget bortom tanken av vad en platta är och representerar är uppfriskande. Som i 4.29 Skit där man under 50 sekunder får en inblick bakom kulisserna. Det är absurt vackert.

De flesta av spåren på albumet vibrerar av något utöver det vanliga. Enstaka passerar utan att göra intryck. Lyckligtvis är det upp till var och en vad man väljer att fokusera på.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA