x
Danny Brown: Old

Danny Brown
Old

Danny Brown: Old

GAFFA

Album / Fool's Gold
Utgivning D. 2013.09.30
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Danny Brown intresserar sig varken för trender eller för åsikter om hur han bör vara, bör förhålla sig, bör agera. Danny Brown intresserar sig varken för meningslösa slagord om rikedom och materiella ting som är så populärt inom mainstreamvärldens hiphop, utan lägger hellre vikt på att berätta om småsakerna som bygger upp en väg ut ur fattigdom.

Något annat vore inte rätt eller representativt för vem den nu 32 år gamla Detroit-sonen är. En artist som alltid vetat att han ska rappa på heltid men som nästan dött på vägen dit via fängelsevistelser och perioder som crackförsäljare i hemstaden. En person som först nu för allra första gången i sitt liv inte behövt stressa för att släppa musik och få lite pengar.

Old är en berättelse innehållande allt detta, en rotad i ett nu bankrutt Detroit vars musikaliska rötter lyser igenom albumet både i dess inåtvända souldrivna beats och de ständigt hårt pumpande klubbrytmerna, som vävs ihop till ett exemplariskt ihopsytt verk splittrat i två lika starka delar.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA