x
Hookworms: Pearl Mystic

Hookworms
Pearl Mystic

Hookworms: Pearl Mystic

GAFFA

Album / Gringo Records
Utgivning D. 2013.09.04
Recenserad av
Andreas Fällman

Den smärre hajp som föregått psychrockarna från Leeds, även kända under det rätt oaptitliga bandnamnet Hookworms (bildgoogla för mardrömmar), känns med facit i hand rätt befogad. Den självbetitlade EP:n från 2011 lovade gott och singeln Form And Function var en aptitretare som både sneglade åt den något mer nyktra sidan av 70-talets psykedelika men även åt britternas ohämmade flört med ovan nämnd tidsperiod under 90-talets rockrevival.

Redan efter två låtar och femtioelva "come on" senare går luften lite grann ur en. Reverben fladdrar som en flagga fångad i en orkan och det krävs ingen större fantasi att föreställa sig en överexalterad sångare som skakar vilt på sitt huvud samtidigt som denne skakar minst lika vilt på en tamburin. Anakronismen kan alltså inte bli mer påtaglig.

Någonstans över det hela svävar också The Doors och Thems andar. Vilket egentligen borde vara en bra sak, men här blir det inte mycket mer än en simpel hyllning. Då kommer de undan bättre med de ambienta mellanspelen som är Pearl Mystics verkliga behållning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA