x
Body/Head: Coming Apart

Body/Head
Coming Apart

Body/Head: Coming Apart

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2013.09.18
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Inledande låten Abstract är ett namn som tydligt visar vad helheten handlar om. Albumet har ingen tydlig riktning, utan strävar mer efter splittringar än sammanhang, att slita isär och se vad som händer.

Body/Head är Sonic Youth-kvinnan Kim Gordons nya duo-projekt, som hon delar med gitarristen Bill Nace. Hon är en kvinna som gärna experimenterar med olika, konstnärliga uttryck och det händer mycket när dessa två poler möts.

Skivan har inga tydliga melodier utan är lika oförutsägbar som människans egna tankar och känslor. Artisterna låter på något sätt drabbade av sina egna känslor, som direktsänds ut genom musiken. Men samtidigt utstrålar de säkerhet och rock'n'roll med sina manglande gitarrer.

Det finns mycket skapande dynamik i musiken, varje genomlyssning gör att det dyker upp nya förgreningar i tonernas nätverk, även om det finns en monoton ram som håller ihop helheten. Det oberäkneliga skapar också en osäkerhet. En lätt splittrad ångest sprider sig i just kropp och huvud när bandet sätter igång processer i ens inre. Logiken är långt borta. Men även den som känner sig ovan vid den konstnärliga världen kan utvecklas av att våga kasta sig in i i denna oordande värld av ljud och känslor, en värld som kan väcka den varg som sover.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA