x
Richard Lindgren: Driftwood (The 309 Sessions)

Richard Lindgren
Driftwood (The 309 Sessions)

Richard Lindgren: Driftwood (The 309 Sessions)

GAFFA

Album / Rootsy
Utgivning D. 2013.09.20
Recenserad av
Robert Lagerström

Det har sagts ett antal gånger. Men jag måste bara ta det en gång till. Richard Lindgren är nämligen en begåvad artist som konstigt nog aldrig slagit igenom ordentligt. Han är Malmös egen Tom Waits, skriver högklassiga låtar om livet och sjunger med en lika ärrad som övertygande stämma. Han har själ, känsla och jävlar anamma och rör sig från country och blues till sydstatssoul och rock. Befinner sig på en helt annan nivå än de flesta andra svenskar som lirar amerikansk rootsmusik.

Vid det här laget är det nästan tio år sedan som Lindgren albumdebuterade. Sedan dess har han spelat in en handfull plattor och även kommit med en maffig samlingsbox. Ifjol uppmärksammades han med ett låtskrivarstipendium som resulterade i den här skivan, som rymmer sex nya spår och två covers.

Musiken är ett eget melankoliskt väsen och som alltid känns Lindgren fullständigt övertygande där han rör sig i en värld av ensamhet, saknad och förlorad kärlek. Nu väntar vi bara på att fler ska få chansen att höra honom.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA