x
Temperance Movement: Temperance Movement

Temperance Movement
Temperance Movement

Temperance Movement: Temperance Movement

GAFFA

Album / Earache
Utgivning D. 2013.09.13
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

När ett band debuterar med den här typen av gammal klassisk rock, är det lätt att bli trött. Inte för att gammalt är negativt. Återvinning kan få saker att skina i nya ljus, men ibland orkar man bara inte måla om den där stolen eller sy om den där kjolen ingen längre kan ha, men samtidigt är de för bra för att slänga.

Så blir känslan när Temperance Movement visar upp sig. Låtarna påminner om gamla Whitesnake och ibland lutar de åt country. Kanske har de legat i byrålådan för länge. Måste varit ont om syre därnere i mörkret, för spontaniteten är svår att hitta. Det sägs att bandet säljer sina skivor direkt från sovrummet och sömnigheten verkar ha smittat av sig.

Hantverksmässigt känns männen ändå säkra. De härstammar från band som Waterboys och Jamiroquai. Men det saknas detaljer som sticker ut och livar upp det mekaniskt inreperterade. När tempot ibland sänks, med avsikten att skapa intimitet, når stämningen inte riktigt fram. Det blir som en romantisk middag där maten saknade kryddor. Kanske är för höga ambitioner och för många omtagningar orsaken. Hur som helst så får vi hoppas att nästa skiva hittar någon annan väg än medelvägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA