x
Diverse Artister: The Pink Collection

Diverse Artister
The Pink Collection

Diverse Artister: The Pink Collection

GAFFA

Album / Eskimo
Utgivning D. 2013.08.29
Recenserad av
Daniel Horn

Den kommande popstjärnan Charli XCX pratar gärna om hur hon ser musik i färger och vice versa. Egentligen borde man fråga henne om The Pink Collection är just rosa i sitt utförande. Så är tanken i vilket fall; alla låtar på den här Eskimo Recordings-samlingen är exklusiva för just detta släpp och ska ge känslan av allas vår Miss Piggy-färg. Kanske rent av doften.

I det eventuella rosa skimret känner man nu-discon sakta lunka fram och chill electronica beslagta nya uttryck. I det stora hela har vi att göra med en fin uppställning låtar, där Satin Jackets Olivia är helt sanslöst vacker i sin enkelhet och där Kasper Björke inte gör någon besviken. Plumpen i protokollet är dock inledningen med Holy Models Swimming. Versen är sådär krispig och behaglig men låten går helt sönder och samman när den klämkäcka refrängen tar vid. Vem valde den som förstaspår? Ej signifikativ med resten av samlingen som känns stilren, återhållsam och smart. Om än böljande när allt känns rätt och riktigt.

Bland The Pink Collections guldkorn bör även Martin Brodins Moroder-hyllning Lazise 1979 nämnas, likaså Made In Sanes Flying Circuits och Majestiques indiedansspretiga Must Get There. Stor musik utan större överraskningar.

Om den här samlingen låter rosa? Det är jag fel person att svara på, men den har sina goda sidor, sina mindre goda sidor och slår runt när man minst anar. Det om något håller intresset uppe.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA