x
Doomriders: Grand Blood

Doomriders
Grand Blood

Doomriders: Grand Blood

GAFFA

Album / Deathwish Inc.
Utgivning D. 2013.10.15
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Det "nya" Doomriders. Tredje albumet fortsätter i föregångarens spår och inte i Black Thunders skitiga debutant-anda. Borta är de Thin Lizzy-flörtande tvillinggurorna som fick bandet att stå ut ur stoner-fållan. Istället ligger fokus på betongtungt och slött sväng. Ett område tidigare outforskat för Doomriders.

Orimligt nog väljer bandet att plocka bort den egna ljudbilden till förmån för Kurt Ballous flinka fingrar bakom styrspaken; ett produktionsmässigt tillvägagångssätt som börjar kännas igen i för många band. Sångaren Nate Newton testar däremot nya vokala grepp som faktiskt funkar. Dead Friends och Gone To Hell är spår som är signifikanta för bandet medan övriga låtar har betydligt svårare att fästa. 

Det som fick mig att att upptäcka Doomriders i början var känslan av att gå en boxningsrond mot en tungviktare med handskar gjorda av marshmallows; trots varje hård jabb, fanns det något gott i slagen. Nu känns det som en uppgjord match där inte Doomriders favoriserats. Jag är farligt nära att kasta in handduken.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA