x
Chet O’Keefe: Because Of You

Chet O’Keefe
Because Of You

Chet O’Keefe: Because Of You

GAFFA

Album / Rootsy
Utgivning D. 2013.10.04
Recenserad av
Robert Lagerström

Amerikanen Chet O'Keefe har spelat i Sverige flera gånger men är en doldis i musikvärlden. Nu får han dock hjälp av vännen Kinky Friedman med att sätta lite fart på karriären. Och det är han värd. O'Keefe är nämligen en helgjuten singer-songwriter med rötterna hos legendarer som Townes Van Zandt, John Prine och Guy Clark.

Han har också en relation till den säregne kultcountrykillen Blaze Foley, som skymtar fram på omslaget till den här skivan. Och har spelat in två hittills okända låtar av den avlidne sångaren, Because Of You och Goin' Downtown. Tydligen har O'Keefe kommit över en del outgivet material genom Foleys syster.

De sångerna passar fint in på det här albumet som är mer nedtonat och melankoliskt än föregångaren, den högklassiga Game Bird från ifjol. Soundet är luftigt, lätt och sparsmakat och Chet O'Keefe fortsätter att skickligt balansera mellan tungt allvar och träffsäker humor. Men låtarna är inte riktigt lika slagkraftiga som på förra plattan.

Amerikanen Chet O'Keef har spelat i Sverige flera gånger men är en doldis i musikvärlden. Nu får han dock hjälp av vännen Kinky Friedman med att sätta lite fart på karriären. Och det är han värd. O'Keefe är nämligen en helgjuten singer/songwriter med rötterna hos legendarer som Townes Van Zandt, John Prine och Guy Clark.

Han har också en relation till den säregne kultcountrykillen Blaze Foley, som skymtar fram på omslaget till den här skivan. Och har spelat in två hittills okända låtar av den avlidne sångaren, Because of You och Goin' Downtown. Tydligen har O'Keefe kommit över en del outgivet material genom Foleys syster.

De sångerna passar fint in på det här albumet som är mer nedtonat och melankoliskt än föregångaren, den högklassiga Game Bird från i fjol. Soundet är luftigt, lätt och sparsmakat och Chet O'Keefe fortsätter att skickligt balansera mellan tungt allvar och träffsäker humor. Men låtarna är inte riktigt lika slagkraftiga som på förra plattan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA