x
Elvis Costello & The Roots: Wise Up Ghost And Other Songs

Elvis Costello & The Roots
Wise Up Ghost And Other Songs

Elvis Costello & The Roots: Wise Up Ghost And Other Songs

GAFFA

Album / Blue Note
Utgivning D. 2013.10.16
Recenserad av
Daniel Horn

Att lyssna på The Roots And Elvis Costello är som att lyssna på The Roots och Elvis Costello. Fine, vad mer kan man begära av ett samarbete, undrar ni. Så otroligt mycket mer är mitt enkla svar.

The Roots har genom åren alltid legat i framkant, vågat utmana, experimenterat med samarbeten som känns om inte omöjliga på pappret så lite konstlade. Resultatet har alltid fått lyssnaren att skrika efter mer. Elvis Costello i sin tur åldras med värdighet. Gör precis vad som faller honom in. Går lätt och ledigt på New Orleans sargade gator. En man som är här nere på jorden precis som alla vi andra.

Därför begär man något så mycket mer när dessa kreativa kolosser slås samman. Och man får inte mycket tillbaka. Mer än ett habilt verk som puttrar lite förnöjt runt omkring. Några pet i naveln, några ögonblick av konstnärlig finess. Inte så mycket mer.

Givetvis blir det aldrig rakt igenom dåligt men det båda partnerna vill kalla ett galet experiment stannar vid en "jaha"-upplevelse och på den nivån vill man varken höra eller se dessa musikaliska estradörer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA