x
Ane Brun: Rarities

Ane Brun
Rarities

Ane Brun: Rarities

GAFFA

Album / Baloon Ranger
Utgivning D. 2013.10.04
Recenserad av
Mathias Jensen

Alla karriärer förtjänar sina bootlegs, och nu är det helt enkelt Ane Bruns tur. Rarities är en dubbel-CD som innehåller sådant som inte kommit med förut, gamla utkast och tolkningar. Men mest är det en hyllning till en slags musikhistoria. Den som började med Beatles From Me To You och gled över i alla tänkbara genrer.

Rarities är en skakad milkshake som inte tillåter sig att ramas in; att lyssna på när hon sjunger Dylans She Belongs To Me för att sedan tolka Cohens It Ain't No Cure For Love och Depeche Mode är en ganska befriande tillvaro, för att det släpper tanken om ett album. Det känns ungefär som det kändes när hon tolkade Arcade Fire på förra skivan; som en av de sköraste hyllningarna till musik som i stunden betytt allt.

Det är intressant att ta del av Ane Bruns influensvärld på just det här sättet, och som bootlegskiva är den intressant ur den aspekten att förvånansvärt få låtar på skivan är skrivna av henne själv. Men alla låtar lyckas bli hennes för att uttrycket är så grundstarkt. Hon bottnar i varje tolkning för att hon lyckas transferera allt så det ligger nära henne som det bara är möjligt.

Det känns aldrig som att lyssna på ett coveralbum, det känns bara som att lyssna på när någon tolkar sina egna känslor inför det de gillar allra mest, och mycket mer än så finns inte att gräva i. Att höra From Me Yo You i den här tappningen får mig att riva upp rötterna till den musik som en gång fick mig att förbehållslöst kasta mig in i den här världen. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA