x
Black Trip: Goin' Under

Black Trip
Goin' Under

Black Trip: Goin' Under

GAFFA

Album / Threeman
Utgivning D. 2013.10.23
Recenserad av
Tomas Lundström

Senast någon gick från att ha suttit på trumpallen i Entombed till att hantera gitarren vet vi hur det gick; The Hellacopters blev ett av Sveriges bästa rockband genom tiderna. Frågan är om Peter Stjärnvind kan göra samma sak nu när hans Black Trip släpper debutplattan.

Trender kommer och går, i cykler säger till och med en del. 1970-talet har varit ledordet ett tag nu och såväl Black Sabbath och Led Zeppelin som Kiss och hela den svängen fått sina efterföljare. Nu verkar det vara Thin Lizzys tur. 

Horisonts platta från tidigare i år bar drag av irländarna och Black Trip landar någonstans mellan Thin Lizzy och de två första Iron Maiden-plattorna med Paul Di'Anno bakom mikrofonen. Mycket tack vare att Joseph Tolls stämma låter snarlik Di'Annos, men även rent musikaliskt.

Hela Goin' Under andas genuint hantverk, från låtskrivandet till framförandet och ljudet. Det saknas måhända den där riktiga hitpotentialen för att sticka ut från hårdrocksfåran, men det är ju en bisak. Goin' Under är en platta av hårdrockare, för hårdrockare och som hårdrocksplatta är Goin' Under riktigt bra.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA