x
Toxic Holocaust: Chemistry Of Consciousness

Toxic Holocaust
Chemistry Of Consciousness

Toxic Holocaust: Chemistry Of Consciousness

GAFFA

Album / Relapse
Utgivning D. 2013.10.30
Recenserad av
Tomas Lundström

På den femte Toxic Holocaust-plattan har Joel Grind blivit butter.

Inte för att det tidigare plattorna har varit kegparty-thrash á la Municipal Waste, men nog har det låtit som om frontpersonen har haft roligare förut.

Chemistry Of Consciousness är enligt Grind själv en rätt karg samtidskommentar. "There's no tomorrow" gastar han i Awaken The Serpent, och det riktar sig inte till något abstrakt kärnvapenhot som på 1980-talet utan om hans känslor om livet runt omkring honom.

Musikaliskt har siktet varit inställt på en återgång till en punkigare thrash metal och visst är det en ganska osnuten platta på sina håll. Det är allt nära till D-takten, men den där riktiga spottloskan blir plattan aldrig, Chemistry Of Consciousness är i första hand en metalplatta och har fått produktion därefter.

Men framför allt saknar jag riktigt pigga låtar. Salvation Is Waiting är något av en lavett, men det dröjer fram till det avslutande titelspåret innan Chemistry Of Consciousness verkligen lyfter. Och även om plattan bara klockar in på drygt 28 minuter är det lite för sent.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA