x
Juana Molina: Wed 21

Juana Molina
Wed 21

Juana Molina: Wed 21

GAFFA

Album / Crammed Discs
Utgivning D. 2013.10.25
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är fem år sedan Juana Molina släppte ett nytt album. Det är fem år som dels innehållit en hel del turnerande, men också, uppenbarligen, låtskrivande och produktion. Wed 21 är helt och hållet skrivet, spelat och producerat av henne själv. Det är en logisk, men ändå utvidgad, konsekvens och fortsättning på hennes musik, på hennes artisteri, på hennes konst.

Det är samma aviga och nästan svårtillgängliga melodier som på förra fullängdaren Un Día. Men den är också mer tillgänglig i att den är rytmisk i sitt monotona uttryck, nästan svängig. Väldigt ofta är det lätt att dra paralleller till de mer intrikata spåren hos underskattade holländska Solex. Alla låtar är väldigt kompakta i sin ljudbild, nästan överlastade med lager på lager av ljud, men det distant folkliga, ibland dragande mot naiva, tilltalet lättar och lyfter ljudbilden, framhäver melodierna, det konkreta. På alla sätt.

Som en blandning av rytmer, av monotona loopar, av attraktiv atonalitet, av folk, pop och konstmusik. Sinnesutvidgande. Vackert. Anskrämligt. Och fullständigt underbart!

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA