x
Jessica Andersson: 40.14.4

Jessica Andersson
40.14.4

Jessica Andersson: 40.14.4

GAFFA

Album / BMG Chrysalis Scandinavia
Utgivning D. 2013.10.16
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Jessica Andersson var med i Fame som vann Melodifestivalen för tio år sedan, och har sedan dess också deltagit i tävlingen under eget namn. Jessica Andersson var, och är väl ännu, fast förknippad med schlageruttrycket, även om det här är ett av stegen bortom genren.

För några år sedan kom hennes självbiografi När Kalla Nätter Plågar Mig Med Minnen Av Hur Det Var, med en teckning av en mörk och brokig barndom, och en längtan efter att få sjunga. Boken kom att ge ett musikaliskt samarbete med Marit Bergman och Peter LeMarc, och resultatet är 40.14.4.

Här märks inget av bakgrunden i schlagern. Här är det istället ganska traditionell nutida singer-songwriterpop, men med en lite svärtad bakgrund, men ofta med ett lite större tilltal än den brukar ha. Personligt, men ändå så pregnant allmängiltigt att det finns öppningar för tolkningar, att ta texterna som fond för egna upplevelser; att låta musiken bli ens egen. Det är ett av skivans sympatiska och starka drag, ett som genomsyrar hela skivan och får den att växa allt större.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA