x
Cass McCombs: Big Wheel And Others

Cass McCombs
Big Wheel And Others

Cass McCombs: Big Wheel And Others

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2013.10.14
Recenserad av
Daniel Andersson

Baltimore-sångaren Cass McCombs har alltid pendlat mellan briljans och meningslöshet, och genom utannonseringen av dubbelalbumet Big Wheel And Others väcktes en oro, som visserligen följer alla mastodontverk – finns det någon möjlighet att McCombs kan engagera genom 22 spår? Svaret är ett pendlande mellan briljans och meningslöshet. Med andra ord som förväntat.

McCombs har inte presterat ett dubbelalbum i klass med George Harrisons All Things Must Pass, men slidegitarren på Brigher! får änglar att gråta och vackra Morning Star korsbefruktar det hårda med det mjuka på ett övertygande sätt. Textens brutala socialrealism kontrasterar den återhållsamma gitarren. Och det är albumets countrylåtar som fungerar bäst. En skiva som spretar mellan riff, softrock och folktoner.

Välj ut de tolv bästa spåren, och skivan tangerar högsta betyg. Addera tio spår och albumet känns medelmåttigt. Det blir för mycket slentrian, de bästa spåren försvinner, och skivan hamnar i glömska. Tur att vi lever i ett modernt samhälle, där valet är fritt att streama eller ladda ner.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA