x
The Movements: Like Elephants 1

The Movements
Like Elephants 1

The Movements: Like Elephants 1

GAFFA

Album / Crusher
Utgivning D. 2013.10.25
Recenserad av
Daniel Andersson

Göteborgsbandet The Movements har förflyttat positionerna ännu en gång. Bandet började som ett klassiskt garageband, snöade sedan in på psykedelia och spacerock, för att låta rockigt 70-talsstökiga på förra årets splittolva Put Me Down (tillsammans med The Angry Dead Pirates). Detta är med andra ord ett band med rötterna i det förflutna, och denna gång är de folkrockiga tendenserna tydligare än någonsin. Det är aldrig negativt att återvinna känslan av Kaliforniens Laurel Canyon.

Härliga It Takes A Spark lånar från The Byrds, eller 80-talets Paisley Underground, där intresset för Los Angeles och San Francisco gjorde 60-talet relevant för en ny generation. Band som Long Ryders och Rain Parade frontades av personer som alla ville ha David Crosbys pottfrisyr. Och i de mer folkrockiga låtarna lyckas The Movements fånga nämnda bands känsla för melodier, vilket inkluderar spöklika David's Song. Det blir mindre intressant med riffrockiga All The Lost.

The Movements har gjort en skiva som sällan blommar ut, låtarna vilar tryggt på sina influenser. Singeln The Death Of John Hall D.Y. har exempelvis ett parti som påminner om Simon & Garfunkels The Sound Of Silence, och det är givetvis svårt att mäta sig med en klassiker. Det är mer eller mindre omöjligt. Hoppas att de vågar mer på Like Elephants 2.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA