x
Melvins: Tres Cabrones

Melvins
Tres Cabrones

Melvins: Tres Cabrones

GAFFA

Album / Ipecac
Utgivning D. 2013.11.05
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

En sak kan man alltid räkna med när det gäller Melvins, och det är att man aldrig riktigt vet vad nästa skiva kommer att vara. Efter ett klassiskt Melvins-album släpptes ett 70-talsrockigt, efter det fick vi ett jazz-aktigt med ståbas, vilket följdes upp av en cover-samling.

När de nu släpper den fjärde skivan på fyra år är det med en originalsättning som aldrig tidigare spelat in något annat än demotejper. Det är som alltid Buzz och Dale, men den här gången spelar rockens kanske mest underskattade trummis bas och originaltrummisen Mike Dillard sitter bakom pukorna. Detta betyder att grabbarna kollat lite bakåt och närmar sig mer tyngden och punken från tidigare i deras karriär. Det är rått, hårt och riktigt kul.

Men det vore inte Melvins om de inte slängde in ett par skiftnycklar i maskineriet. Den här gången är det ganska skeva och sprättiga covers av de tre traditionella låtarna Tie My Pecker To A Tree, 99 Bottles Of Beer och You're In The Army Now. I det stora hela en riktigt bra platta, men även om Mikes trumspel är tajtare än Iggy Pops slitna jeans så saknas Dales stora, tunga trummor som blivit synonyma med Melvins. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA