x
Glamour Of The Kill: Savages

Glamour Of The Kill
Savages

Glamour Of The Kill: Savages

GAFFA

Album / Steamhammer
Utgivning D. 2013.09.23
Recenserad av
Erik Hellström

Glamour Of The Kill fick på hemmaplan smaka på succé med debuten The Summoning. Men satsar nu även på övriga världen. Och de är väl medvetna om branschen, vad som är kommersiellt gångbart. På de överdrivet tydliga influenserna märker man vilka de varit på vägarna med den senaste tiden.

De kombinerar Avenged Sevenfolds riffsäkerhet tillsammans med Bullet For My Valentines emo-metal. Adderar Black Veil Brides party-metal och håller långt ifrån tillbaka på ett obefogat allsångs-maraton. Det är smart. Men samtidigt intetsägande. Refrängerna är pampiga och uppblåsta. Texterna flåsar pojke och arrangemanget nådde sitt utgångsdatum förra året. 

Glamour Of The Kill försöker upprepa succén efter debuten. Slutresultatet är att de upprepar både sig själva och övriga metal-världen, som den såg ut för två-tre år sedan. Och i Live For The Weekends fall för tolv år sedan med intro-stölden från Wait And Bleed. Savages kunde ha blivit en ytterligare succé, men istället dödar gruppen den på ett icke glamoröst sett. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA