x
Linda Thompson: Won't Be Long Now

Linda Thompson
Won't Be Long Now

Linda Thompson: Won't Be Long Now

GAFFA

Album / Pettifer Sounds
Utgivning D. 2013.10.15
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Linda Thompson har tjänat den brittiska folkrock-scenen en lång och trogen tjänst. Den numera 66-åriga damen har släppt musik sedan 70-talet, först tillsammans med hennes dåvarande man Richard Thompson och sedan som soloartist.

Albumet Won't Be Long Now är en familjeaffär. Den innehåller en duet med den forne maken, flertalet samarbeten med deras barn Teddy och Kami och även barnbarnet Zak Hobbs. Med den presentationen ligger det bäddat att tro att sångerskans liv varit en dans på rosor, men så är inte fallet. I mitten av hennes karriär på 80-talet dumpades hon av maken och samarbetspartnern för en annan kvinna. Det framkallade en två-årsperiod där hon inte kunde använda sin röst överhuvudtaget och sedan dess har hon kämpat med återkommande röstproblem. Men det är inget man kan ana på spåren som utgör Won't Be Long Now.

På hennes fjärde soloalbum ger Thompson plats för sina keltiska folkmusik-rötter. Instrumenten får rättvist lämna plats för sångerskans kärnfulla röst som avhandlar teman som problematiska blodsband och kärlek försvunnen till havs. Att hon inte längre kan ge konserter på grund av röstsjukdomen Spasmodic dysphonia ger dock en bitter eftersmak till den annars fina lyssningsupplevelsen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA