x
Euros Childs: Situation Comedy

Euros Childs
Situation Comedy

Euros Childs: Situation Comedy

GAFFA

Album / National Elf
Utgivning D. 2013.10.21
Recenserad av
Daniel Horn

Man kan på något sätt förstå personerna som ständigt återvänder till Tindersticks, Bruce Springsteen, Teenage Fanclub och så vidare. Tryggheten. Hör man en ny skiva har man hört den förut.

Euros Childs har samma effekt på lyssnaren. Även om walesaren som soloartist har anammat en mer ompa- och countrykaraktär, står han kvar med sin unika röst, med dess genuina fraseringar och återkommande ooh-oooa-passager. Och rötterna smakar fortfarande The Incredible String Band.

Situation Comedy bär på många chosefria höjdpunkter. Ooh La Oona är som Euros svar på Brobergs Ingela; en in- och utvänd kärlekshistoria som avslutas med den smått geniala textraden "Oh oh baby, it's all economics to me, are you looking for love?"

Skivan står och faller lite när Euros förställer rösten (Brides In The Bath), men det sker bara en gång och blir undantaget som bekräftar dagens regel: Euros Childs är tryggare än någonsin med sin ompa-/country-/folkrockmusik. Och Holiday From Myself är antagligen årets mest bitterljuva historia.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA