A Beautiful Friend: Novella

A Beautiful Friend
Novella

A Beautiful Friend: Novella

GAFFA

CD / Birds Will Sing For You
Utgivning D. 2013.10.23
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Pelle Ekerstam, mannen bakom A Beautiful Friend, beskriver sin tredje skiva som den viktigaste han gjort. Tyvärr speglas det inte i innehållet.

Ekerstam debuterade 2008 som soloartist efter att under många år varit låtskrivare och sångaren i alternativcountrybandet Yukon, AK. Mycket har hänt sedan dess och med Novella cementerar han sin tillhörighet i 80-tales tongångar. Bäst är inledande spåret Burning Eyes som även var den första singeln som från albumet. Låten har en touch av Springsteen över sig, en svensk popvariant av Dancing In The Dark. A Beautiful Friend har sedan starten lovordats för sin klanderfria röst, texterna på Novella bärs fram på en engelska som gör det svårt att tro att det är en Tranås-son som står bakom micken.

Att Ekerstam figurerat som stråkarrangör till bland annat Shout Out Louds märks på Novella, svensk pop lyser igenom på spår som I'm Moving On och Tainted Hearts. Men ju längre in i albumet vi kommer, desto mer återhållsamt blir tempot, det går någon takt för långsamt. Synthar blandas med cowbells som blandas med stråkar när vi nått fram till Man Of Boundless Heart som låter som en parodi på en 80-talsballad. Att blanda synthar med blues är att gräva ned sig för mycket i det gångna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA