x
Alter Bridge: Arenan, Stockholm

Alter Bridge, Arenan, Stockholm

Alter Bridge: Arenan, Stockholm

Recenserad av Erik Hellström | GAFFA

Nästan på dagen för två år sedan stod Alter Bridge på Arenans scen. Då lämnade inte en människa konserten utan ett leende. Det var en enastående afton där samspelet mellan publiken och bandet var fenomenal. De gav allt och fick allt tillbaka. Den här gången var det däremot en helt annan stämning på Arenan. 

Alter Bridge inleder med en fet smäll som gjord för nackspärr. Hela publiken bankar huvudet fram och tillbaka och förväntar sig stordåd. Det nya, betydligt mycket tyngre soundet fyller lokalen och öppnar upp för en potentiell moshpit. Men istället blir riffparaden en brandsläckare för glädjeruset. Nävarna lyfts upp i luften nästintill enbart på kommando. Allsången uteblir med undantag från publikfriarna Watch Over You och Open Your Eyes. Och det är knappt att den sistnämnda går hem. Trots att den avslutar hela kvällen. 

Nog för att det är i princip omöjligt att finna fel i det musikaliska blir kvällen ett sakta lunkandes gäspmaraton fyllt av tunga Tremonti-riff. Herrarna upplevs som trötta och är långt ifrån pratglada. De går fram och tillbaka, levererar några djävulshorn och nöter ut humöret.

Hade uppgiften varit att recensera enbart en utvald låt, hade betyget tveklöst varit fullpott med ovationer på Watch Over You. Lzzy Hales medverkan tillsammans med Myles ljuva stämma får hela publiken knäsvag. Men det är ungefär där gåshuden kommer och tillsist försvinner. 

Alter Bridge regerade Arenan för två år sedan. Den här gången står förbandet Halestorm som segrare och härskare. De väckte publiken medan Alter Bridge släckte den långsamt. 

(Bilden ovan är tagen från 2010 års konsert på Arenan)


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA