x
DJ Rashad: Double Cup

DJ Rashad
Double Cup

DJ Rashad: Double Cup

GAFFA

Album / Hyperdub
Utgivning D. 2013.10.22
Recenserad av
Damir Sepulveda Espinoza

Otaliga influenser har format Chicagos dansmusikscen men house har alltid varit kärnan oavsett avgreningar. Så var det med sub-genren juke, och nu, det senaste i några Chicagobors tolkning av dansmusik, footwork. Med just gammal god Chicago house i grunden har footworks idéer kring rytmers och melodiers samspel resulterat i ryckiga, hackiga konstruktioner som utmanar både kordination och flås på dansgolvet.

Producenten DJ Rashad började som dansande entusiast men är idag ett av dess erfarna fackelbärare, och har med en öppen nyfikenhet expanderat det höga BPM-baserade soundet på samarbetsfyllda debuten Double Cup. Det är en berusande fräsch, modern mix av decennier gamla tricks och nya. Vare sig samplad divasång, acidsynthar eller chopped-&-screweds slöa atmosfär – komponenterna integreras naturligt och känns sällan tvingade.

Förutom hanteringen av olika genrers tilltalande element, ligger Rashads triumfer i hans förståelse, känsla för struktur. Rytmiskt accelererat men alltid melodiskt. Dualiteten hanteras kittlande skickligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA