x
Le1f: Tree House

Le1f
Tree House

Le1f: Tree House

GAFFA

Download / Egen utgivning
Utgivning D. 2013.09.18
Recenserad av
Jonathan Eklund

Wut, Le1fs fjolårshit, slog ned som en bomb hos en hel radda med hiphopfans. Och hans uppföljande mixtape Fly Zone var rent ut sagt magiskt. Men är man produktiv räcker det inte med två mixtapes på ett år, man ska ha in ett tredje. Så givetvis släppte han även Tree House. Precis som på de två föregångarna är rappen självsäker. Han använder en intonation som gör att de släpigt kaxiga orden får en skärpa som till mångt och mycket saknar motstycke. Det är som att han blandar ömma smekningar med sylvassa hugg.

Le1f är inte den vanliga amerikanske rapparen. Han tar sig an musiken från en annan vinkel, den annars så självklara machokulturen är inte hans. Och det är skönt. Istället kan det nog sägas att han gör hiphop som mer går åt Mykki Blanco-hållet, och han gör det väldigt bra.

Tree House tar hans sound från klubben in till sängkammaren. Det är softa beats, och en del snusk, men utan samma mängd hits som föregångaren. Han lyckas dock dra med sig lyssnaren ner i sängen. Mycket genom karisman som lyser igenom låtarna, men även genom råtalang.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA