x
The Kristet Utseende: Pervogenesis

The Kristet Utseende
Pervogenesis

The Kristet Utseende: Pervogenesis

GAFFA

Album / Black Lodge Records
Utgivning D. 2013.10.31
Recenserad av
Patrik Blomqvist

Med över 20 år på nacken har The Kristet Utseende gått från att ha varit ett snoppritande punkband till ett idag väloljat metalmaskineri. Quinna, Bärs Som Bärs och Pang På Pungen I Portugal är bara ett axplock ur Pastor Fahlbergs evangelier. En era som nu kan skrivas till historien. Nu när de på heltid blandar konspirationer med ockultism framstår verkligheten i Pervogenesis istället lika vrickad som innanför skallbenet på den psykiskt sjuke Alex DeLarge i A Clockwork Orange.

I det här fallet skildras vår egen verklighet: en oskuldsfull lekplats för maktlystna statsskick och religiösa institutioner som styr människorna likt marionettdockor. Följaktligen föds en vedergällning. Regelrätt thrash metal med outtömlig aggression i ett rasande tempo, där munlädret hos frontmannen aldrig tidigare varit så välsmort.

Medan den groteska uppmålningen av Bilderberg ger en inblick i vidrigheterna som sker bakom stängda dörrar, är Dogon Stars sektliknande rymdromantik ett tecken på att mänskligheten är på väg mot en galax långt, långt härifrån. På ett kritiskt träffsäkert sätt levererar The Kristet Utseende en syrlig samtidskommentar värd vårt bästa öra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA