x
Di Leva: Innan Solen Går Upp

Di Leva
Innan Solen Går Upp

Di Leva: Innan Solen Går Upp

GAFFA

Album / Spaceflower
Utgivning D. 2013.11.06
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är sällan Tomas Di Leva överraskar längre. Det är sällan hans låtar eller hans skivor innehåller något som man hajar till inför, eller ens lyfter ett ögonbryn till. Han har hittat sin tonala sfär som han sällan tar sig utanför, vilket också innebär att man alltid känner igen hans låtar. På gott och ont.

På nya albumet är igenkänningsfaktorn väldigt närvarande, men också känslan av att musiken går på tomgång allt som oftast. Den akustiska ljudbilden är visserligen snygg, om än väldigt förutsägbar och konventionell, men gör också att låtarna lämnas nakna och blottlagda i sin rätt ointressanta natur.

Tack och lov är texterna inte överlastade med blommor och new age-referenser, utan här finns både reflektioner med stark politisk touch, demokratiideal och betraktelser från ensamhet och hopplöshet, naturligtvis med en positiv strävan. Odyssén över uppväxten i bearbetningen av Springsteens Born In The USA, Född I Gävle. är jordnära och intressant. Men i övrigt känns det mest trött och oinspirerat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA