x
Radical Face: The Family Tree: The Branches

Radical Face
The Family Tree: The Branches

Radical Face: The Family Tree: The Branches

GAFFA

Album / Nettwerk
Utgivning D. 2013.11.01
Recenserad av
Mathias Jensen

Det är imponerande med människor som har ambitioner som är större än dina. Ben Cooper kallar sig för Radical Face och ger nu ut den andra delen i sin svulstiga, stora trilogi om Amerika.

Där den första – The Roots – slet tag i rötterna och var en svintung americana-pjäs signerat en fiktiv familjeresa från 1800-talet, är The Branches den naturliga fortsättningen, och den något lättare av de två att ta till sig. I en betydligt mer luftig klädsel fortsätter sagan, och den här gången med tydligare melodier. Framför allt låter Ben som ett The Band som söker efter sanningen den här gången. Det nästan trolska på The Roots är förbytt mot ett album som vågat leta sig ut från grottan, och klivit in i skogen. 

Att det överhuvudtaget existerar ett släktträdsepos att ta del av utanför litteraturen och utanför TV-serien, är imponerande bara det. Att Ben Cooper lyckas få den här 1800-talssagan att låta berusande, vild och omtänksam är fruktansvärt fint. Radical Face har fortfarande inte gjort ett enda snedsteg i karriären. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA