x
Abidaz: In & Ut

Abidaz
In & Ut

Abidaz: In & Ut

GAFFA

Album / Universal Music Sweden
Utgivning D. 2013.11.11
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Tyngden spelar roll. Det är inte en slump att de låtar där vikten av orden märks mest också är de viktigaste. Med fjäderlätta steg trampar rytmen på In & Ut upp okända marker. Texterna ber inte om lov, de kastar sig över dig, ruggar dina fjädrar. Basen skvallrar om hur albumet helst bör tas emot; med bultande hjärtslag och i spännande kulisser.

Abidaz har samlat åtta gästande artister som nästan utan undantag tar låtarna till okända nivåer. För varje gång man lyssnar hör man något nytt. Det är som att upptäcka 40 nya bonusbanor i ett redan varvat TV-spel. Robyn rappar sävligt i Nitti5, Hooks kryddar Stängda Fönster och Aleks får sällskap av harpor i Lucida Drömmar. Abidaz hyllar skivans producent genom att rappa "det är upp till Stress att skrädda klart mina bomber".

Det är precis vad det är, ett ljudmässigt bombnedslag, jonglerande med dynamiter, stubinerna brinner utan att Abidaz någonsin räds friktionen. Han uppmuntrar den snarare, vässar orden, spottar verser, trissar upp stämningen utan att höja tempot. I Råknas är tempot nästan provocerande långsamt. Men det spelar ingen roll. Träffsäkerheten i texterna och det nästintill overkliga ljudlandskapet sticker och bränns. Du kommer inte att vara den samma efter en genomlyssning.

 

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA