x
Night: Night

Night
Night

Night: Night

GAFFA

Album / Gaphals
Utgivning D. 2013.11.20
Recenserad av
Anders Fridh

En grupp som Night fungerar bäst på sjaskiga, inrökta svartklubbar. Du skrålar snart med i varenda låt, trots att du aldrig hört bandet innan. Refrängerna är korthuggna, extremt catchy, knytnäven åker upp i luften. Skivan – Nights debut – är också inspelad live i studion, vilket förstärker känslan av mörk och trång källarlokal.

Night osar av klassisk hård rock från tidiga 80-tal – ett ungt Saxon dyker upp som en självklar referens. Sången är pipig, gitarrerna vassa och texterna handlar om eld och stål. Headbanger-vänligt förstås, med ett omedelbart anslag. Direktheten gör flera låtar till karbonkopior av varandra, uppbyggnaden och mellantempot går igen. Några snabba rökare kunde rensat luften.

Originellt är det inte, men väl festligt ändå, med en svag doft av ljummen folköl. De unga östgötarna har ett högt underhållningsvärde. Inte minst live. Vilken svartklubb som helst lyfter med Nights bredbent bokstavstrogna rock. Fjunen på överläppen växer i takt med att Stand Your Ground mullrar iväg som en trimmad EPA-traktor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA