x
Satellite Stories: Pine Trails

Satellite Stories
Pine Trails

Satellite Stories: Pine Trails

GAFFA

Album / XYZ Music
Utgivning D. 2013.11.25
Recenserad av
David Gustavsson

Finska indiepopkvartetten Satellite Stories sound är ren energi. Vi snackar solig, stötig, snabb och dynamisk dansgolvspop i dur – full av sockersöta och knivskarpa gitarrmelodier.

Engelska musikmagasin liksom bloggare världen över har redan älskat sönder det unga bandet som brukar liknas vid lika färgsprakande Two Door Cinema Club, Tokyo Police Club och Phoenix. 

Pine Trails är uppföljaren till debuten Phrases To Break The Ice från förra året. De nya låtarna blickar bakåt och handlar om förlorad kärlek och att växa upp. Albumet tog form i en stuga på skånska landsbygden i januari i år. Och kanske har vintermörkret färgat skivan som är snäppet vemodigare än den ljudmässigt tokglada föregångaren. 

Pine Trails har även ett mognare och kompaktare sound – som tyvärr inte tillför något positivt. Jag saknar föregångarens skevhet, spontanitet och naivism. Uppföljaren är för kontrollerad, polerad och jämntjock. Den stötiga basgången och det glittrande gitarrsolot i December Theme gör mig dock barnsligt lycklig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA