x
Barry White: The Barry White Story - Let The Music Play

Barry White
The Barry White Story - Let The Music Play

Barry White: The Barry White Story - Let The Music Play

GAFFA

DVD / Eagle Rock
Utgivning D. 2013.10.12
Recenserad av
Anders Fridh

Barry Whites avgrundsdjupa basröst är lika med kärlek och sex. Det finns ingen annan musik som förknippas så intimt med det allra mest intima. Så skrev han också Can't Get Enough Of Your Love Baby i köket efter en het natt med frugan.

Dokumentären The Barry White Story tar fasta på hans roll som kärlekens största förkunnare. Det är helt speciellt att se de gamla klippen när White går ut i publiken, alldeles genomsvettig. Kvinnor och män omringar honom, tar på honom, kysser honom … Han som kallas "The Walrus Of Love". Det är ett väckelsemöte.

Barry White var förstås mer än så. Han var en otrolig låtskrivare och arrangör redan från början. Han var också en discopionjär med Love's Theme. Dokumentären visar på en man med ett stort hjärta, som mötte rasismen i början på 60-talet men övervann den. Tonen är lågmält hyllande. Man kan sakna generationskamraternas röster om Whites gärning. Var är Stevie Wonder? Bobby Womack? Fokuset ligger mycket på familjen, och den splittring som skedde när den store låg för döden. Kärleken svek honom till slut, när han behövde den som mest.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA