x
Toy: Join The Dots

Toy
Join The Dots

Toy: Join The Dots

GAFFA

Album / Heavenly
Utgivning D. 2013.12.06
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Toy öppnar uppföljaren till deras hyllade debut med låten Conductor och det är sju minuter och nio sekunder av ren och skär krautglädje. Det är en instrumental tysk motorväg till låt som tjuter, gnisslar och ångar fram, och om bara resten av skivan hade hälften av vad den låten har så hade vi haft årets bästa skiva i våra händer.

Men tyvärr så går det utför efter det med oinspirerad och emellanåt ganska tråkig och ordinär brittisk psykedelika med lika delar Syd Barrett och Soft Machine. Och tyvärr är det en genre som amerikanska MGMT just nu gör mycket, mycket bättre, men kanske framför allt intressantare.

Framåt mitten av skivan får bandet dock upp farten lite och titellåten Join The Dots är riktigt bra, likaså är nästföljande To A Death Unknown en liten psykedelisk pärla som glimrar i 60-talets alla färger. Men man kan ändå inte låta bli att få känslan av att bandet kanske jobbade lite för hårt lite för länge på den här skivan. Lite mer spontanitet och spelglädje hade varit mer än välkommet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA