x
Diverse Artister: Funky Christmas

Diverse Artister
Funky Christmas

Diverse Artister: Funky Christmas

GAFFA

Album / Real Gone Music
Utgivning D. 2013.11.23
Recenserad av
Daniel Horn

I mångt och mycket handlar julens soundtrack om eskapism. Vi drömmer oss bort för en stund, ögon ska tindra, marken är vit, alla är nyktra och glada, kärlek övervinner allt. Här finns ingen tid för sorg. När man går in i julens toner lägger man automatiskt locket på.

Så, medan vissa bittra satar häver ur sig spår med titlar som God Jul Era Rövhål och liksom går in för att krossa dessa smäktande traditioner kan vi andra, som är trötta på Carolas julskiva nummer 436, leta oss tillbaka i tiden. Till 1976. Till ett förmodligen inte så vitklätt USA, där en samling artister såg en utväg från fattigdom genom musiken.

Det här nysläppet visar upp en häpnadsväckande klick soulpionjärer och ikoner. Margie Joseph, Luther Vandross, Och Stax egna David Porter. Och Impressions! Gamla julklassiker tolkas om till något vackrare och blandas med fina instrumentala avstickare.

Den här lyxiga samlingen står sig minst lika bra, om inte bättre än Phil Spectors klassiska julverk och är en given vän när julen nalkas och när eskapism åter står på schemat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA