Behemoth: The Satanist

Behemoth
The Satanist

Behemoth: The Satanist

GAFFA

CD / Nuclear Blast
Utgivning D. 2014.02.07
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Det är beundransvärt hur Adam "Nergal" Darski för kamper efter kamper, vare sig det gäller samhällets doktriner, religiösa ideologier eller det polska rättsväsendet. Outtröttligt kör Behemoth över allt och alla och The Satanist är en comeback som visar att frontmannens kamp mot leukemin bara gjort honom och bandets vision starkare. 

Inspirerad av den brittiska tidskriften The Economist ville Nergal skapa ett musikaliskt konstverk som visar frontmannen naknare och ärligare än tidigare. The Satanist (otroligt att ingen kommit på titeln tidigare) är Behemoths personligaste verk till dags dato. Mer variationsrik och återhållsam än både Demigod och The Apostasy går det tionde alstret istället i samma fotspår som 2009 års Evangelion.

Märk väl, renset är påtagligt över hela plattan. Blow Your Trumpets Gabriel har de polska satanisternas klassiska signaturriff och det krävs endast millisekunder för att förstå vilket band det rör sig om. Men det är Ban Sahar och O Father O Satan O Sun! som får Behemoth att nå en helt ny formtopp. Trumpeter över blastbeats är det nya svarta inför 2014!

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA