x
Mogwai: Rave Tapes

Mogwai
Rave Tapes

Mogwai: Rave Tapes

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2014.01.20
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Instrumentalrockarnas musik har alltid handlat väldigt mycket om atmosfär och lika ofta om vad som inte spelas som vad som spelas. När Mogwai är som bäst finns det lika mycket luft i deras musik som den är klaustrofobisk och utmanande.

Mogwai från Glasgow har döpt den nya skivan till Rave Tapes och Stuart skrev på twitter att han fnissade varje gång i intervjuer där journalisterna sa namnet. Med låttitlar som Simon Ferocious, Remurdred och The Lord Is Out Of Control är det uppenbart att bandet inte tar sig själva på alltför stort allvar. Det gör de däremot med sin musik och på Rave Tapes fokuserar bandet mer på electronica än gitarrattacker och mer på atmosfär än riff.

Det är mycket basdrones, ploppande och förvridna röster och över alltihop plockar gitarrerna stilla. Det låter såklart väldigt mycket Mogwai samtidigt som de för varje platta rör sig framåt, och den här är inget undantag. Dock kan man sakna lite av krauten som marscherade sig igenom 2011 års Hardcore Will Never Die, But You Will.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA