x
Neil Young: Live At The Cellar Door

Neil Young
Live At The Cellar Door

Neil Young: Live At The Cellar Door

GAFFA

Album / Reprise
Utgivning D. 2013.12.11
Recenserad av
Daniel Andersson

Neil Young djupdyker ännu en gång i sitt otömliga livearkiv, och denna gång presenteras en intim konsert från Cellar Door i Washington. Året är 1970. Under denna period trampar den kommersiella rockmusiken vatten, hippieran är över och punken väntar runt hörnet. Neil Young står dock över denna genreindelning; till det yttre en folkrockare, men med en attityd som uttrycker "jag skiter i allt, jag gör vad jag vill". Young är en genreöveskridare.

Live At Cellar Door ger en känsla av extrem närhet. Young pratar om sina pianokunskaper, skrattar med publiken och debuterar kommande klassikern Old Man. En låt som känns fulländad redan i detta tidiga skede, och det gäller samtliga spår på denna liveskiva (flera låtar är hämtade från After The Goldrush som släpptes precis innan den här inspelningen).

Young fångar nuet, ger allt för publiken, som bevittnar en artist som är på väg att bli en av de största genom tiderna. Den enda invändningen, är att samtliga låtar hörts tusentals gånger sedan denna november-kväll – ett problem som gäller alla liveskivor med gammalt material. Det finns få överraskningsmoment.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA