x
Britney Spears: Britney Jean

Britney Spears
Britney Jean

Britney Spears: Britney Jean

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2013.11.29
Recenserad av
Emelie Fredriksson

"There was a time I was one of a kind, lost in the world out of me myself and I was lonely then like an alien". Inledningsspåret Aliens första textrader lämnar mer avtryck än vad Britney Spears senaste skivan Femme Fatale lyckades göra på 16 spår.

Enligt Britney själv är popstjärnans åttonde studioalbum hennes mest personliga någonsin. Det har tagit henne 15 år att nå hit. Britney Jean är sångerskans smeknamn från när hon var liten, kanske en liten vink om att hon vill dela med sig av sig själv. Som första singel släpptes Work B**ch, en av många samarbeten med Will.iam. på skivan som även Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia står bakom. Ett smart val som placerade henne som listetta igen, men som egentligen är en parentes på Britney Jean. Inget fel i lite dansgolvsmusik, men det var inte där hon började, vilket den här skivan inte låter oss glömma.

De starkaste spåren är när hennes röst slipper vibrerande röstfilter som är vanliga i housevärlden, men som egentligen inte behövs då Britney kan sjunga. Det är när hon tillåts vara popstjärna som det glimrar till allra mest och jag hör henne hellre avskalat och nästan lite för utelämnande, än elektronisk och plastig. Britney's back!

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA