x
Bombay Bicycle Club: So Long, See You Tomorrow

Bombay Bicycle Club
So Long, See You Tomorrow

Bombay Bicycle Club: So Long, See You Tomorrow

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2014.02.04
Recenserad av
Emelie Fredriksson

År 2009 när Bombay Bicycle Club släppte sitt debutalbum I Had The Blues But I Shook Them Loose utnämndes de till norra Londons hetaste band av NME. De större framgångarna världen runt har uteblivit, men nu med fjärde albumet har de en god chans att nå dem.

So Long, See You Tomorrow rymmer enbart tio spår, men det finns gott om plats för lyssnaren att följa med i tempoväxlingar, musikalisk nyfikenhet och entusiasm. Senaste släppet rymmer fler elektroniska preferenser än deras annars gitarrdrivna indierock och det är sällan melodierna tillåts vila innan det är dags för nästa infall. Piano, synth och cymbal rider ikapp med frontmannen Jack Steadmen som nu utmanar sin röst till nya nivåer i sann Antony And The Johnsons-anda.

Till grund för fjärde skivans innehåll ligger bandets tidigare turnerande. Steadmen menar ändå att det inte är länderna i sig som influerat, utan känslan av välbefinnandet som kom med resorna. Resultatet är välproducerade små verk som mellanösterninspirerade, poppiga spåret Feel och Luna som ger en snygg passning till 80-talet. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA