x
Ulf Lundell: Trunk

Ulf Lundell
Trunk

Ulf Lundell: Trunk

GAFFA

Album / Parlophone
Utgivning D. 2013.11.27
Recenserad av
Josefine Hildingsson

"Kill your darlings" har aldrig varit Ulf Lundells motto och om det har det tjatats en del. Och visst får man vada genom en hel del böcker och album för att hitta guldkornen mellan allt som landar någonstans runt "nja". Men det är befriande med någon som plöjer ut allt han har lust med. Nej, det är inte polerat. Inte alltid välformulerat. Men Ulf Lundell rasar fortfarande över vad som händer med det politiska klimatet i Sverige och det är vackert.

Man behöver inte bli trött och uppgiven för att man blir äldre. Men på Trunk är han kanske som allra bäst när han i sorgsna och vackra 63 I November mässar om en sol och en måne som är på väg ner och skuggor som blir långa.

Om han var rasande på föregående album Rent Förbannat så är han mer eftertänksam och sorgsen men också lycklig på Trunk. Rösten raspig och stadig. Märkliga experimentet El Perro kan man gott hoppa över men för den som gillar sin klassiska Lundell med pianoslingor, saxofon och tillbakablickar är När Vi Var Kungar och Vi Är Inte Arbetslösa perfekta. Kanske favoriter till sommarturnén för alla som fortsätter stå längst fram och höjer en näve för ett solidariskt land med en annan riksdag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA