x
Indian: From All Purity

Indian
From All Purity

Indian: From All Purity

GAFFA

Album / Relapse Records
Utgivning D. 2014.01.21
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

När Chicagos oljudsskapare släpper sin femte fullängdare, har de inte bara grävt djupare i sin misantropi efter kritikerrosade Guiltless utan även – och kanske ofrivilligt – tagit efter staffetpinnen från Unearthly Trance som upplöstes 2012. Arvet Indian nu axlar förvaltas dock väl och musiken på From All Purity är om möjligt ännu mer svårlyssnad. Att ens tala om melodier eller konventionella låtstrukturer kommer inte på tals.

Rape är precis lika skyldig som låttiteln antyder och det är inte för inte som bandet har en medlem som ansvarar för 'noise'. Clarify är dryga fem minuter industriellt oväsen vars uppkomst endast kan rättfärdigas ifall det är frågan om att ersätta elchocker som alternativ behandlingsterapi. Det är inte förrän i Disambiguation som någon form av musikalisk röd tråd kan skönjas. Med sina släpande doomriff är det närmast Indian kommer en låt.

Att bibehålla någon form av positivitet inför livet när man lyssnar på Indian är omöjligt. 2014 skulle inte kunna börja brutalare!

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA