x
Childish Gambino: Because The Internet

Childish Gambino
Because The Internet

Childish Gambino: Because The Internet

GAFFA

Album / Caroline
Utgivning D. 2013.12.10
Recenserad av
Tina Berglund

Childish Gambino besitter förmågan att fånga upp en specifik företeelse och skissa upp dess sammanhang. Because The Internet är ett konceptalbum som sprider ett budskap om den rådande mentaliteten. På föregångaren Camp låg fokus på ursprung, förtryck och hiphop. Nu handlar det snarare om vår essentiella strävan att reproducera ideal och trender, på bekostnad av självuppfattningen och vilka konsekvenser det kan medföra.

Childish Gambino går in i en karaktär som subjektivt personifierar den moderna internetanvändaren ur ett fågelperspektiv. På grund av att han även har publicerat ett tillhörande interaktivt manus med "the boy" i huvudrollen, ifrågasätter många hans trovärdighet. Personligen tror jag bara att denna typ av konstnärsuttryck underlättar för Glover att kanalisera och exponera sina egna känslor.

Ljudbilden påminner stundtals om Kanye Wests Yeezus, dock aningen mer psykedelisk och ambivalent. Utmärkande för skivan är den råa fasad som spricker upp först på fantastiska Shadows (turligt nog), och att albumet är utformat som en evighetsloop.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA